E.FÍSICA

Prof. Núria Roca. Educació Física

APP's i l'ESPORTBaixa't al mòbil alguna aplicació que et mesuri l´activitat física a traves d'un podòmetre, com per exemple, Shealth.


Moltes d'aquestes aplicacions et mesuren molts paràmetres (com la distància completada al final del dia, les calories consumides...) fins i tot tens la possibilitat de controlar les pulsacions per minut. 

Segurament, quan te´l descarreguis, et farà un petit test  o enquesta personal sobre: edat, exercici físic, consum d'aliments....tot depèn del programa que t´hagis baixat.
A partir de la introducció de les teves dades, aquesta aplicació et mesurarà el consum en kilocalories que gastes en funció de la teva edat i l'activitat que enregistrara a diari. També et mesurarà la distància realitzada en km i potser que et plantegi algun repte.

ARA BAIXAT L´APLICACIÓ I COMENÇA L´ACTIVITAT.

 1. El primer dia (DIA 1) enregistra l´activitat física habitual portant el mòbil a la butxaca. L'aplicació anirà fent el recompte de totes les passes i ho mesurarà en km i metres.
Si entres a l'aplicació, trauràs el nombre de passes fetes a cada hora del dia. Anota o imprimeix la gràfica i també anota les passes, km i la despesa energètica en kcal.

 1. DIA 2 I DIA 3. FES UN PLANTEJAMENT DE MILLORA. HAURIES DE MILLORAR LA MARCA O RECORREGUT DEL PRIMER DIA.
Escull un objectiu, com planteja el programa. Pots escollir una activitat: bicicleta, senderisme, passeig.... o senzillament intenta incrementar la teva activitat física amb petits gestos: baixar les escales en lloc d'agafar l'ascensor, quedar amb un amic per fer un volt,  pujar a l´institut caminant, caminar durant la mig hora d'esbarjo o jugar a futbol, a bàsquet...

I FES L´ENREGISTRAMENT IGUAL QUE EL PRIMER DIA.

 • PULSACIONS, EN REPÒS, AL MIGDIA I ABANS D'ANAR A DORMIR. 
 •  TREU LA GRÀFICA DEL NOMBRE DE PASSES REALITZADES A CADA HORA DEL DIA DURANT ELS 3 DIES. 
 • ANOTA LA DISTÀNCIA REALITZADA TOTAL I LA DESPESA ENERGÈTICA. 
 •  COMPARA ELS RESULTATS DELS TRES DIES, ANALITZA'LS I TREU CONCLUSIONS OBJECTIVES, L'EVOLUCIÓ POSITIVA O NEGATIVA, ITINERANT.... 
 • CONTESTA A AQUESTES QÜESTIONS: 
  •   PER QUÈ CREUS QUE S´HAN GENERAT AQUESTES APLICACIONS PEL MÒBILS RELACIONADES AMB L´ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT? 
  •  CREUS QUE ÉS IMPORTANT L'ACTIVITAT FÍSICA PER MANTENIR UNA BONA SALUT,  FÍSICA I PSICOLÒGICA? RAONA LES TEVES RESPOSTES. 
  •  CONTINUARÀS FENT SERVIR AQUESTA APLICACIÓ, L'HAS TROBAT ÚTIL I PER QUÈ.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada